Help, I need somebody
Help, not just anybody
-Help gezongen door the Beatles

Ik sta in het pashokje en kijk naar de nieuwe te coole broek die ik net aangetrokken heb. Te kort……..…kan het toch wel? Ik trek de pijpen een beetje naar beneden en draai een beetje voor de passpiegel. Nee…..dit kan echt niet.

Kleren kopen is een hel voor mij. Ik ben 1.87 meter….met enorme lange benen (ik word wel Bambi of girafje genoemd) en van die lange uitschuifarmen. Elke broek is hoogwater en mouwen komen bij mij driekwart.

Als puber vond ik dat vreselijk. Ik wilde niet de langste van de klas zijn. Bij dansles hoopte ik gevraagd te worden door een jongen om te dansen. Maar hij (die een kop kleiner was dan ik) liep mij voorbij en vroeg het kleine meisje naast mij. Ik wilde graag hip eruit zien, want ik was al zo onzeker over mijn lijf. Maar de hippe kleren pasten mij niet.

Nu ben ik oké met hoe ik er uit zie. De mode-industrie negeert mij -en anderen die ook niet in de standaardmaten passen- echter nog altijd. Met veel kunst en vliegwerk lukt het me om kleding te vinden die past. Of passend gemaakt kan worden. Maar dat kunst en vliegwerk ben ik zat. De extra kosten ben ik zat.

En toen was daar Fieke. Een vrouw van 1.90 met wie ik in gesprek raakte. We konden levelen :-). Zij geeft me een naam van een website en zegt, ‘kijk daar maar eens’. www.allabouteve.nl.

Zodra ik thuis ben, tik ik de url in en ik lees: ‘All about Eve is hét fashionlabel voor alle meiden en dames met een lengte vanaf 1.80 m.’ Ha, voor mij dusMaar meestal is van die speciale kleding heel oubollig of suf. Ongeduldig lees ik verder.

‘Met zes collecties per jaar hangt er in onze winkels altijd een nieuw en trendy assortiment. Natuurlijk vindt u bij All about Eve alle broeken in lengte 36″ en 38″.

’Wow wow wow, 6 collecties per jaar, trendy en alle broeken in lengte maat 36 en 38. Dit is walhalla.

‘Door All about Eve is winkelen voor de lange vrouw weer aantrekkelijk!’ Precies, hier heb ik jaren op gewacht. Winkelen wordt weer fun. Een winkel waar alles mij past. Het bestaat!

Denk je dat zij heel veel moeite hoeven te doen om mij geabonneerd te krijgen op hun nieuwsbrief? Om mij iets te verkopen? Om mij nog iets te verkopen? En nog iets en nog iets?

NEE!

Iemand die mij echt begrijpt, kan mij alles verkopen.

Iemand die echt MIJ aanspreekt. Die tot mijn kern komt, waarbij het lijkt of iemand mijn gedachten heeft gelezen wat ik wil, of nog beter voelt wat ik voel, komt aan mijn KOOP trigger. Iemand waarbij het lijkt of zij haar business speciaal heeft opgericht voor mij!

Share This