Cause you give me something
That makes me scared, alright
This could be nothing
But I’m willing to give it a try
Please give me something
‘Cause someday I might call you from my heart
You Give Me Something gezongen door James Morrison –

Sleuren om maar klanten te krijgen. Het voelt als met mezelf leuren. Bedelen. Ik ben het zat. Hoe kan ik die klanten nu toch naar mij toe laten komen.

Ik slinger maar weer eens een nieuwsbrief de wereld in. Maar dat is de eerste sinds twee maanden.

Het is toch een fantastische training. Maar het wil maar niet vlotten om een groep vol te krijgen.

Het werkt niet.

Onbewust verwacht ik dat ze van me gaan kopen zonder dat ze me kennen. Dat ze mij nog wel herinneren, terwijl ze tijden niets van mij gehoord hebben

Maar als ze me niet kennen. Kunnen ze me ook niet leuk gaan vinden en vertrouwen. Als ze een tijd niets van me gehoord hebben, ben ik niet meer top of mind als ze me nodig hebben.

Ik moet ze de kans geven mij te leren kennen. Gratis. Zodat mijn rock stars gaan ervaren hoe het is om met mij te werken. Mij kunnen gaan waarderen om wat ik hen bied en mij gaan vertrouwen.`

Maar wat ga ik hen gratis aanbieden?

In de tijd dat ik nog single was, kwam ik een aantrekkelijke jongen tegen met een vlotte babbel. Hij stelde voor wat af te spreken. ‘Dat is goed’, zei ik zo cool mogelijk. En benieuwd wat hij in petto had voor onze eerste date.

Hij komt met een voorstel, terwijl ik zijn hand (te) laag op mijn rug voel. ‘Kom je vanavond een videootje bij mij thuis op de bank kijken?’

‘Uh…’ Teleurgesteld, ben ik aan het zoeken naar wat ik hierop moet zeggen. Ondertussen schiet er van alles door mijn hoofd. Meteen de eerste date bij hem thuis. Denkt hij dat ik makkelijk ben. Dat ik zo van zijn bank, zijn bed in duik? Geen moeite doen met een etentje, een concert, elkaar leren kennen. Dat ik zonder dat ik hem ken, echt leuk ben gaan vinden en vertrouw, wel meteen met hem het bed in duik?

Ik herpak mezelf en zeg: ‘Ik heb andere plannen vanavond’.

Als hij voor de eerste kennismaking dit voorstelt, wat kan ik dan van de volgende date verwachten? Iedergeval niet dat hij mij naar de maan vliegt J.

Daten heeft veel van klanten proberen te krijgen.

Als de eerste gratis kennismaking met jou en jouw diensten crappy is, zal een potentiele rock star cliënt niet meer je betaalde diensten willen hebben. Dat het gratis is, betekent dus niet dat het shitty mag zijn. Nee, het moet de kwaliteit, look en feel van je betaalde diensten hebben. Met zorg uitgekozen en relevant voor jouw rock stars.

Als ze gratis content van me krijgen gaan ze dan nog wel betalen voor mijn diensten? Kom ik niet goedkoop en wanhopig over als ik mijn diensten gratis weggeef? Hoe vaak moet ik bijvoorbeeld een gratis nieuwsbrief versturen of vloggen?

Bij een goede vriendin laat je ook geen zes maanden voorbij gaan voordat je wat van je laat horen. Gratis content moet je dus consistent aan gaan bieden. Dus als dat een nieuwsbrief is dan moet je die maandelijks of wekelijks versturen.

Help ze zo goed, dat ze verlangen naar wat je nog meer –betaald- te bieden hebt. Dat verlangen komt als ze door je gratis content al heel erg geholpen zijn. Moet je kijken wat er zou gebeuren als je van mijn betaalde diensten gebruik gaat maken…

Share This