Ik heb niet genoeg gepost, niet genoeg follow up gedaan, niet genoeg……..En….ik heb niet genoeg van me laten horen…..

Een schooldag in mei. De directrice vraagt me mijn zoon op te komen halen van school. Ik loop de gang in en zie mijn zoon volledig in paniek op de grond naast de deur van zijn klas zitten. De invalmoeder had aan hem lopen trekken om hem de klas in te krijgen, hoor ik.

Dat was de druppel bij een emmer die al overgelopen is. En het blijkt de laatste dag dat hij naar die school gaat.

Een paar weken later. Mijn jongste van vier durft niet meer de klas in. Ze heeft een elleboogstoot gekregen van de pester, een klasgenoot die 2x zo oud is.

Na de zomervakantie heeft de hele klas van mijn middelste besloten voor een andere school te kiezen. Behalve de pester. Wij besluiten hem ook niet meer naar deze school te laten gaan.

Drie thuiszitters.

Inmiddels na een drie maanden lange zoektocht, vele gesprekken met vele instanties, een verhuizing, gaan ze alledrie (deels) weer naar school. Een school waar ze wel gezien en begrepen worden.
Ik ben eindelijk niet meer aan het overleven, aan het vechten. Ik puf uit.
Ik heb niet gepost, ik heb geen follow up gedaan, ik heb niet gemaild met mooie tips en inspiratie. Ik heb geen webinars gegeven. Met andere woorden: “fuck, ik loop helemaal achter met mijn business”!

Baal je soms ook van jezelf dat je niet genoeg gedaan hebt? Of dat nu is doordat het leven tussen door komt, je op vakantie bent geweest of dat je gewoon even niet van die bank te krijgen bent.

Laat ik dat gevoel van balen van jezelf eens helemaal reframen. Dat schuldgevoel droppen.

👉 Ik geloof niet dat ik kansen mis

Ik ben er volledig van overtuigd dat follow up ook later nog kan. Wat je hebt gezaaid vergaat niet…
Ik geloof niet in verloren tijd goed maken
In plaats van te blijven hangen in “niet genoeg” (ik heb niet genoeg gepost, heb niet genoeg follow up gedaan, enz.) …
erken ik bewust dat geld en kansen naar mij toe komen, met de snelheid waarop ik kan ontvangen.

👉 Dit is wat ik tegen mezelf zeg, om er weer lekker aan de slag te gaan:

ik erken dat mijn vrije tijd geen stilstand is geweest.
Leven kwam tussendoor? Wat is er belangrijker in het leven dan er zijn voor je ‘loved ones’…
Vakantie? Het heeft me gevoed – het heeft me geholpen om te verschijnen met ongelooflijke, bruisende energie en jullie weer te inspireren .
Niet van de bank af gekomen? Kennelijk had ik dat nodig. Idem als bij vakantie.

Ik weiger mij nog langer schuldig te voelen over tijd weg van mijn bureau. Die tijd voedt mij dusdanig dat ik er uiteindelijk zelfs meer door ga verkopen.

Een half jaar heb ik geen nieuwe klanten meer aangenomen. Alleen maar bestaande klanten geholpen. Tijdens de HB ondernemersdag geef ik een workshop en zet het deurtje naar nieuwe klanten voor het eerst weer een beetje open. De deelnemers kunnen een gesprek met mij boeken om te sparren over hun business. Vijf hebben nu een gesprek gehad en alle 5 hebben besloten mijn programma Business Rebel Master te doen.

Dus als je ooit weer het gevoel krijgt ‘ik doe niet genoeg’, weet dan dat de tijd weg van je bureau geen stilstand is. En dat nieuwe klanten gaan helpen in een oogwenk kan gebeuren.

En zodra je toe bent aan weer zichtbaar worden, ga dan aan de slag  met mijn gratis videoserie hieronder “Als expert zichtbaar voor jouw ideale klant’.

Share This