'Cos you bring out the best in me, like no-one else can do
 That's why I'm by your side, and that's why I love you
 - Best in me gezongen door Blue -

Ik lig naar het plafond te staren. Ik voel mijn rug op mijn matras. Ik zie het plafond niet, want het is midden in de nacht en dus donker. Weer lig ik wakker, te piekeren. Terwijl ik doodmoe ben.

Ik ben tweeëndertig jaar en heb het net weer uitgemaakt met mijn vriendje. Relaties lijken maar niet te lukken.

Ik wil heel graag kinderen. Maar die droom lijkt met het uitmaken ook meteen mijlenver weg.

Mijn moeder die MS heeft, houdt mij ook bezig. Ik probeer haar te helpen waar ik kan. En bel de dokter als het even niet gaat.

Ik maak me zorgen over een loved one – die niet genoemd wil worden- , hoogbegaafd, grappig en getalenteerd. Maar die af en toe het leven wel heel moeilijk lijkt te vinden.

‘Waar krijg jij energie van?’
Deze vraag van de psychologe in de stoel tegenover mij is vrij simpel. Maar ik ben met stomheid geslagen.

‘Energie is net als geld, je kan het maar 1x weggeven’, gaat ze verder.

Ik kan de vraag niet beantwoorden. Te lang met de behoeften van anderen bezig geweest. Met wat die ander nodig heeft.
Ik krijg de opdracht te onderzoeken van welke mensen in mijn omgeving ik energie krijg en waarom. En van welke mensen mijn energie wegstroomt en waarom.

Ik hoef niet veel moeite te doen om dit te gaan onderzoeken. Een vriendin komt eten. Ze komt binnen en ploft op de bank. Ik ben ondertussen druk in de keuken met de vis uit de oven halen en zorgen dat de rest ook tegelijk klaar is.

‘Wat hij tegen me zegt kan echt niet toch? En hij blijft het gewoon zeggen he? En hij blijft ook maar met zijn ex omgaan terwijl hij weet dat ik daarvan helemaal in de stress schiet. Zou hij haar nog leuk vinden, denk je?” Ze ratelt maar door over zichzelf. Klaagt heel veel. Maar doet niets aan haar situatie. De vorige keer dat ik haar sprak ging het over precies hetzelfde. Toen ik een keer voorzichtig opperde dat er ook kerels zijn die niet meer zoveel met hun ex bezig zijn, werd ze boos. Dus enige feedback zit ze ook niet op te wachten.

Na het eten, gaat ze naar huis. Ik plof op de bank waar zij de hele avond niet vanaf is gekomen. Uitgeblust.

Een week later belt een vriendin. ‘Ik heb een briljant idee. Ga je mee een maand naar Argentinië? Ik heb al van alles uitgezocht. Het is de beste tijd om te reizen. Buenos Aires is toch zo’n coole stad. Gaan we tango leren, het nachtleven verkennen en mojito’s drinken. En dan door naar het ruige Patagonie. Op avontuur in prachtige natuur, gletsjers, azuurblauwe meren en de mooiste bergen.’

Terwijl ik naar haar luister, begin ik helemaal te gloeien. Ik zie mezelf al in Buenos Aires in een zomerjurk de tango leren van een Argentijn. En daarna op een gletsjer lopen met prachtige bergen en meren om me heen.

En ik zeg: ‘JA, ik ga mee!’

Mijn vriendenbestand is veranderd. Geen altijd klagende, passieve, negatieve bankploffers meer.

Ditzelfde principe pas ik toe op mijn cliëntenbestand.

Energieke, passionele, sensitieve, ondernemende, positieve vrouwen die met hun talent, kennis en ervaring de wereld een beetje mooier willen maken.
Ben jij zo’n vrouw? Dan ben jij mijn ROCK STAR cliënt. JIJ bent de reden dat ik dit doe. Ik word blij van met jou samen te werken. Gaat mijn energie stromen.

Jij haalt het beste in mij naar boven. En daarom kan ik jou het beste van mezelf geven.

Share This