– een onmogelijke combinatie? –

I know what I came to do
And that ain’t gonna change
So go ahead and talk your talk
Cause I won’t take the bait
I’m over here doing what I like
And if my real ain’t real enough
I’m sorry for you, bae
– Focus gezongen door Ariana Grande –

Waar ga je je nou echt op focussen? 

‘Je moet een duidelijker profiel krijgen. Waar ga je je nou echt op focussen? Projectmanagement? Programmamanagement? Verandermanagement? Coaching? Organisatieontwikkeling? Of procesoptimalisatie? En welke markt? Energie? Uitgeverijen? Het moet wel een product markt combinatie zijn. Dat de klant precies weet wanneer hij bij jou moet zijn.’

Ik zit tegenover mijn baas (dit lijkt nu ik al bijna 6 jaar zelfstandig ben een ander leven). Hij kijkt mij verwachtingsvol aan. Alsof ik meteen hem duidelijkheid ga geven.

Ik krijg een knoop in mijn maag. Elk antwoord zal ongeveer 90% van mij negeren, 90% van mij doen afsterven.

‘Uhm…ja….het is moeilijk’. Voordat ik verder kan stotteren, zegt hij ‘je kan toch niet van alles zijn’. Dan zeg ik –omdat ik gedwongen word om te kiezen- ‘verandermanagement’. ‘Ja maar, wat voor veranderingen wil je dan begeleiden? En in welke markt?’

Ik vind zoveel dingen leuk…..multipassionate….

Ook privé krijg ik wel eens bezorgde vragen. Bijvoorbeeld van mijn ouders. ‘Je bent met zoveel dingen bezig, zou je je niet eens focussen op 1 ding’? En met 1 ding bedoelden ze mijn baan. Denk ik. En niet de fotoacademie of het schrijven voor het Financieele Dagblad of de instructeursopleiding kajuitzeilen.

Ja maar……

Ik ben gewoon heel nieuwsgierig. Ik vind zoveel dingen leuk. Interessant. Ik voel diep. Blijheid, schoonheid, verdriet. Multipassionate. Mijn creativiteit is een waterval als ik me goed voel. ‘Jij denkt out of the box’ zegt een collega. En ik denk, ik heb helemaal geen box….O ja …EN ik wil ook nog de wereld verbeteren.

En dat moet ik allemaal weglaten en gaan focussen? Deze baan houdt mij te veel op de vierkante postzegel. Ik voel me gevangen. Laat me rennen, laat me springen, laat me dansen, laat me de dingen doen die ik het liefste doe, laat me zijn wie ik ben, laat me vrij!

3 simpele vragen voor focus

Ik werd zelfstandig ondernemer. Bij een seminar voor zelfstandig ondernemers gaat het over mindset. De mindset van een ondernemer. Focus is de eerste stap. Neeeeeeeeeeeeeeeee, begint het hier dan weer? Met die f**cking focus?

Maar de business coach verrast mij met het stellen van 3 simpele vragen. Ik krijg geen knoop in mijn maag. Ik begin niet te stotteren. Als ik gewoon oprecht mag antwoorden is het eigenlijk best leuk.

  1. Wat doe ik het allerliefst? Waar gaat mijn hart van branden zeg maar, wanneer voel ik vuur en energie in mezelf?
  2. Wat kan ik goed, welke vaardigheden beheers ik, waar heb ik al heel veel ervaring in of doe ik al heel lang?
  3. Voor wat willen mensen veel geld betalen?

En ik doe toch stiekum alles wat ik leuk vind

Ik besloot vrouwelijke ondernemers te helpen die de wereld een beetje mooier wilden maken met hun unieke bijdrage. Hen te leren hoe zij snel hun bedrijf laten groeien. Impact hebben. Zichzelf te laten zien en wat zij te bieden hebben. Iets van hunzelf te creëren en in de wereld neer te zetten. Ook online. En daarmee lekker te verdienen.

Schrijven doe ik de hele tijd en ik vind het heerlijk. Blogs, e-mail nieuwsbrieven, webpagina’s.

Fotograferen is ook noodzakelijk. Hè wat vervelend. Foto’s voor mijn website, blog en facebook posts, posts.

Genoeg creativiteit vereist.

Zeezeilen blijft een hobby. ‘I do not have to monetize everything.’

Ja maar…(daar is dat verd**mde kritische stemmetje weer) zijn er niet al heel veel business coaches? Ja, maar het is nog nooit door mij gedaan!

Meld je hier aan voor mijn gratis START UP webinar voor MULTIPASSIONATES waarin je leert hoe je in 5 stappen van veel ideeën voor je eigen business naar je eerste klant komt. Een bedrijf opzetten dat bij je past!

Meld je aan voor gratis START UP webinar voor MULTI-PASSIONATES

‘in 5 stappen van veel ideeën voor je business
naar je eerste klant’

Share This